0 0,00 zł

Nie masz produktów w koszyku.

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Sklep Internetowy lelablanc.com zapewnia Państwu bezpieczne zakupy. Nasza firma dokłada wszelkich starań, aby chronić poufność informacji przekazywanych przez użytkowników. Bardzo cenimy prywatność i bezpieczeństwo transakcji naszych Klientów. Możecie być Państwo pewni, że dane osobowe i dane dotyczące zakupów są bezpiecznie przechowywane. Nigdy nie przekazujemy Państwa danych osobowych innym podmiotom gospodarczym a dostępu do danych Państwa kart płatniczych nie posiadamy.


1. Abyście mógli Państwo skorzystać z niektórych funkcji naszego systemu będziecie proszeni o rejestrację. Podczas rejestracji zapytani zostaniecie o adres email oraz hasło używane na naszej witrynie.
2. Aby dokonać transakcji zakupu towaru zostaniecie Państwo zapytani o imię, nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu, oraz dane dotyczące formy płatności.
3. Dodatkowo w czasie wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Państwa wizyty, np. Państwa adres IP, nazwa domeny, typ systemu operacyjnego, typ przeglądarki, itp.
4. W momencie kontaktu z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty email, itp. przekazujecie nam Państwo swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres email, itp.
5. Aby być w zgodzie z ustawą z 29.08.1997r. "O ochronie danych osobowych", Sklep zobowiązuje się do ochrony danych osobowych Klientów. Klient ma prawo wglądu w swoje dane osobowe, a także prawo ich poprawiania lub żądania usunięcia z bazy danych Sklepu.
6. Dane zbierana podczas transakcji zakupu będą wykorzystane w celu realizacji transakcji, w tym pobrania od Państwa pieniędzy oraz wysłania zamówionego towaru. Państwa dane mogą w tym celu być przekazane firmie obsługującej transakcje płatnicze w celu obciążenia Państwa karty kredytowej lub firmie kurierskiej w celu dostarczenia zamówionego towaru. Firma ta nie będzie wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu. Podanie tych danych jest obowiązkowe jeżeli chcecie Państwo dokonać zakupu.
7. Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych.
8. Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Państwem, a naszym Sklepem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Państwa zapytania.
9. W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Państwa dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoraru zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.
10. W przypadku naruszenia Regulaminu naszego Sklepu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Państwa dane organom wymiaru sprawiedliwości.
11. Jeżeli dokonaliście Państwo transakcji zakupu towaru, możecie otrzymać od nas emaile dotyczące Państwa transakcji. Możemy również kontaktować się z Państwem telefonicznie, jeżeli będziemy mieli ważne informacje dotyczące Państwa transakcji.
12. Po zalogowaniu się do systemu i wybraniu sekcji Moje Konto, możecie Państwo wprowadzić zmiany lub usunąć swoje dane osobowe zbierane podczas rejestracji i używane do zalogowania się do systemu. Danych użytych do transakcji zakupu nie można zmienić, ani usunąć, gdyż są one częścią rachunku lub faktury. Danych zbieranych automatycznie nie można zmienić lub usunąć.
13. Nad bezpieczeństwem Państwa transakcji czuwa PayU. Nie mamy dostępu do Państwa kart kredytowych.
14. Strona www.lelablanc.com używa plików cookies.
Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika.
Cookies zazwyczaj zawierają nazwę domeny serwisu internetowego, z którego pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
a) dostosowania zawartości stron serwisów internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika serwisu internetowego i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb,
b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości,
c) utrzymania sesji użytkownika serwisu internetowego (po zalogowaniu), dzięki której użytkownik nie musi na każdej podstronie serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła,
d) dostarczania użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
15. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach przeglądarki internetowej.
16. Niedokonanie zmiany ustawień w zakresie cookies oznacza, że będą one zamieszczone w urządzeniu końcowym użytkownika, a tym samym będziemy przechowywać informacje w urządzeniu końcowym użytkownika i uzyskiwać dostęp do tych informacji.
17. Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.
18. Firma zbierająca dane: Ilma BestHouse Marek Duraj, biuro: ul. Andersena 18d lok.12, 05-01 Ząbki